Skallgång – Under utveckling

Posted on Sep 1, 2012

En ny thriller signerad Johan Lundborg och Johan Storm är under utveckling.

Skallgång är en nagelbitande psykologisk thriller där det brutala möter det naivt svenska. Där drama blandas med svart komik. En mänsklig historia om vänskap och svek som får oss att ifrågasätta vår självbild.

Med Skallgång vill regissörerna nu ta steget ut från de tidigare filmernas klaustrofobiska världar och öppna upp för världen utanför. Visionen är att göra en fullfjädrad thriller, med allt som genren kräver, med det fulländade svenska landskapet som inramning. En film där människans tillkortakommanden åter är i fokus.

Daniel Andersson och Anita Oxburgh producerar.

Långfilmen Isolerad har visats med stor framgång på festivaler över hela världen. Den vann ”The Cineuropa Prize” och Pris för Bästa Manus vid Brussels International Film Festival. Filmen uttogs till tävlan vid The Fantastic Film Fest i Austin, Texas – Nordamerikas största genrefestival. Huvudrollsinnehavaren Emil Johnsen vann priset för bästa skådespelare vid Premier Plans Angers Festival i Frankrike. Filmen har sålts till ett tiotal utländska territorier och hade polsk biopremiär hösten 2011. Tysk och österrikisk biopremiär väntar i slutet av 2012 och i Sverige gick filmen upp på biograferna i juni 2012 (TriArt).

Novellfilmen Rosenhill har rönt stor framgång både i Sverige och internationellt. Den vann Publikens Pris vid Göteborgs Filmfestival 2009 där den även mottog Juryns Hederomnämnande. Filmen har därefter vunnit otaliga priser vid festivaler runtom i världen, bla ”Best European Short” vid FEC Cambrils Reus Filmfestival i Spanien och ”Best Short” vid Red Rock Film Festival, USA. Filmen har berört många människor för dess tankeväckande och aktuella ämne och används numera på vårdutbildningar runtom i landet som diskussionsunderlag i samband med äldrevård.