Inspelningsstart av Her er Harold

Posted on Nov 7, 2013

Pressemelding fra SF Norge 07.11.2013
Bjørn Sundquist kidnapper møbelgründer – på film
Bjørn Sundquist skal spille hovedrollen i Gunnar Vikenes nye film «Her er Harold» – en fandenivoldsk komedie om den fallerte møbelhandleren Harold Lunde som reiser til Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Innspillingen starter i Bergen 12. november og planlagt premiere er oktober 2014.

- «Her er Harold» blir et humoristisk, varmt og menneskelig portrett av en person i eksistensiell krise, forteller regissør Gunnar Vikene.

Om filmen:
Her er Harold er komedien om Harold Lunde som, sammen med sin kone Marny, har drevet møbelforretningen «Lunde møbler» i mer enn 40 år. Men nå er det slutt – IKEA åpner sitt gigantiske møbelsenter i Åsane, og det vegg i vegg med den lille møbelbutikken til Harold og Marny. Harold mister alt han har og bestemmer seg for å ta hevn. Han skal kidnappe sin nemesis: IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Harold setter seg i sin gamle Saab og kjører mot Älmhult. I Sverige blir han kjent med Ebba, en ensom 16-åring som synes kidnappingen høres ut som en strålende idé. Det odde paret klarer å bortføre Ingvar Kamprad, men han er egentlig ganske fornøyd med å bli kidnappet og ser på det som en mulighet til å promotere seg selv. Harold er i ferd med å bli gissel for sin egen hevnplan, men på julaften, inne på IKEA, skjønner han hva han egentlig må gjøre.

Her er Harold er basert på romanen I morgon er det måndag i boken Saganatt av Frode Grytten.

Foran kamera:
Bjørn Sundquist skal spille Harold Lunde, den svenske skuespilleren Bjørn Granath ((kjent fra bl.a. Menn som hater kvinner, Pelle Erobreren og Madicken) skal spille Ikea-gründer Ingvar Kamprad og Fanny Ketter (kjent fra Broen og filmen Bitchklem) spiller Ebba. Øvrige skuespillere er blant andre  Vidar Magnussen (Jan Lunde) og Grethe Selius (Marny Lunde).

- Harold krever både alvor og evne til komisk timing og Bjørn Sundquist er derfor som skapt for rollen. Å få lov å arbeide med en begavelse som ham, Bjørn Granath, et ungt talent som Fanny Ketter og en rekke andre fantastiske skuespillere er noe jeg ser enormt fram til, sier Gunnar Vikene.

Bak kamera:
Manusforfatter og regissør Gunnar Vikene debuterte som spillefilmregissør med Himmelfall i 2002. Han har siden lagd kinofilmene Trigger og Vegas, og tv-serien Ran. Gunnar Vikenes filmer har høstet en lang rekke priser nasjonalt og internasjonalt, bl.a. mottok han Amandaprisen for beste manuskript for spillefilmen Vegas i 2010.

Her er Harold produseres av MER Film ved produsent Maria Ekerhovd. Hun har tidligere produsert spillefilmene Jeg er din (2013), Vegas (2009) og Jernanger (2009), samt Gullpalmevinneren for beste kortfilm ved filmfestivalen i Cannes 2006, Sniffer. Ekerhovd var norsk Producer On the Move under Cannesfestivalen 2011 og ble i høst tildelt Edith Calmarprisen.

Filmen samproduseres med svenske MIGMA FILM ved produsentene Lizette Jonjic og Daniel Andersson.

Foto: Bjørn Sundquist med regissør Gunnar Vikene.

Her er Harold distribueres av SF Norge og har planlagt premiere i oktober 2014.

For mer informasjon kontakt:
Kulturmeglerne v/ Tonje F. Lacher. E-post: tonje.lacher@kulturmeglerne.no, Tlf. 90651019

Tonje Finvold Lacher
Kommunikasjonsrådgiver
Besøksadr: Eger, Karl Johansgate 23, 5. etg (inng Akersgata)
Postadr: Kongensgate 23, 0153 Oslo
Tlf: +47 906 51 019

http://kulturmeglerne.no