Missa inte The man Behind The Throne på SVT den 19 april kl 20.00

Posted on Apr 12, 2013
http://www.svt.se/k-special/michael-jacksons-koreograf-the-man-behind-the-throne

Michael Jacksons koreograf – The man behind the throne

Vincent Paterson är mannen som fick Michael Jackson att ta sig i skrevet och som blev kallad Satan av påven efter att ha regisserat Madonnas ”Blonde Ambition Tour”. En fattig pojke från en förstad till Philadelphia som blev stjärnkoreograf i Hollywood. Filmaren Kersti Grunditz porträtterar honom i K special.

Få känner till honom, men miljoner har sett hans verk. Han har gjort operavideor till bestsellers och återfört Elvis till Las Vegas med den gigantiska showen “Viva Elvis!” för Cirque du Soleil. Det var honom Lars von Trier vände sig till när han gjorde “Dancer in the Dark”. Vincent Paterson är en stjärnkoreograf med modet att ständigt bryta ny mark.

- Jag träffade Vincent 2001, läste hans CV och insåg att jag sett allt han gjort men aldrig hört talas om honom. Efter en hel del övertalande, släppte han in mig i sitt liv och lät mig göra en film om honom, berättar filmens regissör Kersti Grunditz.

Berättelsens ryggrad är Vincents arbete med föreställningen Viva Elvis! för Cirque du Soleil. I svettiga repetitionsscener och stilla arbete ensam i en studio, fångar kameran hans arbetsmoral, humor och den konstnärliga integritet som format hans karriär. Vi får också se arkivklipp på det han gjort för Madonna, Michael Jackson, Björk

Sändningstider:
SVT2 Fredag 19 apr 2013 kl 20.00
SVT2 Lördag 20 apr 2013 kl 15.45
SVT2 Onsdag 24 apr 2013 kl 23.30